ویکی شیعه:دستورالعملهای نگارشی
مدخل جدید
مراحل نگارش مدخل به این صورت است:
- در ویکی شیعه، دانشنامهها، پایگاههای مقاله و کتاب مانند نورمگز و نورلیب و همچنین سراسر اینترنت جستجوی اولیه کرد و اطلاعات اجمالی از آن مدخل بهدست آورد.
- براساس آن، ساختار مناسب برای هر مدخل ایجاد کرد.
- با مراجعه به منابع مناسب، مطالب آن مدخل را نگاشت.
- با رجوع مجدد به موارد بند اول، کاستیهای مقاله را برطرف کرد.
- با رجوع به مداخل مرتبط در ویکی شیعه، از طرفی مدخل تازهنگاشتهشده را غنیتر ساخت و از طرف دیگر محتوای مداخل مرتبط را از لحاظ صحت و کمی و کاستی بررسی و مشکلات را برطرف کرد.
- ویکیسازی کرد. یعنی:
- نوشتن شناسه مناسب
- لینکدهی. در لینکدهی دقت شود که حتیالامکان به عنوان اصلی مداخل لینک شود.
- جعبه اطلاعات مناسب. تقریبا اکثر مداخل ویکیشیعه نیاز به جعبه اطلاعات مناسب دارند و کاربران موظف به ایجاد این جعبهاطلاعاتها هستند.
- اضافه کردن بخشِ پیوند به بیرون و برای مطالعه بیشتر
- استفاده از الگوهای نوشتار اصلی، پانویس، منابع و ...
- اضافه کردن تصاویر. مداخل براساس موضوع ممکن است بیش از یک عکس داشته باشد. منبع عکسها، میتواند کتاب یا پایگاه اینترنتی باشد که در توضیحات عکس حتما باید نام کتاب یا سایت و همچنین آدرس دقیق آن ذکر شود.
- اضافه کردن رده مناسب. برای ایجاد رده، رجوع به مقالات همعرض و مشابه الزامی است. در برخی موارد نیز نیاز به ایجاد رده جدید است. پس از ساخت رده، حتما آن رده را ایجاد کرده و تا ردهی مادر (ویکیشیعه) ردههای مناسب آن نیز ساخته شود. برای مشاهده ردههای سایت، را ببینید.
- اضافه کردن جعبههای ناوبری و در صورت وجود نداشتن، ساخت جعبه ناوبریهای جدید. تمام مداخل باید جعبه ناوبری مناسب داشته باشند و ممکن است برای برخی مداخل بیش از یک جعبه ناوبری نیاز باشد.
- ایجاد تغییرمسیرهای مناسب. ایجاد تغییر مسیر محدودیت ندارد. برای هر مدخل تا حد امکان تغییر مسیر ساخته شود. یاء و کاف عربی، فاصله یا نیم فاصله، عنوان معروف و غیر معروف از این نوع تغییر مسیرهاست که باید ایجاد شود.
در این صفحه نکات مربوط به نگارش انواع مقالات آورده میشود